Borta.

Som sagt har jag varit iväg hela helgen. Lagom sliten nu. Blir en dusch, fotbad och en gravidtidningen innan läggdags. Lovar att vara flitig här imorgon! 
 
P♥L Josefine 

Funderar .

Ja, sitter och funderar lite över vad jag ska göra. Uppgifterna idag är: Tvätta litegranna (har precis startat en maskin), skriva en inlämning till skolan (första och sista) samt att dammsuga och torka golvet i mitt nya rum. Och kanske gå en liten promenad. Men Inget känns lockande. Märkligt va? Så vad ska jag börja med egentligen..? Kan ju börja med att hänga upp tvätten som var klar när jag vaknade. 
 
Lite skit jag vill få ur mig. En telefonförsäljare ringde och väckte mig två (!!) gånger i morse. Samma jävla idiot var det och jag ringde förra veckan och spärrade (NIX) och ändå ringer de jävlarna. De frågar efter pappa. Och ja HAN JOBBAR KLOCKAN ÅTTA PÅ MORGONEN! IDIOTER. 
En annan sak: Jag är så sjukt jävla äckligt svullen överallt. Men mest händerna och föttera. Det är inte bekvämt alls och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. Stackars mig. Snyft. 
 
I helgen är det äppelmarknad. Det innebär sova i husvagnen, pizza, kilovis med äpplen och päron och massa myg. Jag längtar! 
 
P♥L Josefine 
 
 
Äppelmarknaden -06

Ett svårt beslut.

Jag ska köpa en ny dator. Min gamla la som bekant AV. Usch och fy för den. Så ni data(datOR)-nördar. Kan nu hjälpa mig? Jag ska ha en som funkar bra allmänt liksom. Jag spelar inte mycket spel, redigerar inte bilder osv. En allmänt bra dator som funkar ett tag och inte är för dyr! (runt 4000:-).
 
Jag har fått tips från en kompis som nyligen köpt denna datorn: http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-15---16-tum/asus-x501a-xx068v/174161.3003/
 
Vad tycks!? Jag vill ha hjälp av proffs ;) 
 
P♥L Josefine

Mest för mig själv.

Var hos Barnmorskan idag.
Jag är i vecka 36 (35+1).
Blodtrycker var 130/70, vilket är bra.
Hb var 128 och fosterljud 136. Sf-måttet låg på 35cm .
 
Men, de var osäkra på om lilla bebben ligger med huvudet eller rumpan neråt. Jag som trodde att det började bli dags nu och att huvudet var fixerat. Ska tillbaka dit redan nästa vecka så ska hon kolla igen. Är hon fortfarande osäker då så blir det ett ultraljud. Håll tummarna för att vi slipper de :) Förövrigt tror jag att min lilla ischiasnerv har kommit i kläm. AAAJ säger jag bara. Blir nog bara denna veckan i skolan också sen får det vara nog,
VILA, det är vad jag kommer göra fram tills det är dags sen. Åhja, skönt. 
 
P♥L Josefine 
 

Så in i helvetes trött.

Jag skriver från mobilen. Skyller på de om inlägget blir konstigt. 
 
Jag är så trött nu. Trött på att det enda mamma gör är att gnälla. Trött på att hon verkar tro att jag o Fille, pappa också dessutom, ska göra allt här hemma. Jag lagar mat, städar toaletter, dammsuger och hänger upp tvätt. Idag har jag bara tagit de lugnt sen jag kom hem från Ida, Fille också. När hon o pappa kommer hem skäller hon ut oss de första hon gör för att vi inte gjort något här hemma. Jag vet att vi ska hjälpa till här hemma. Men är det verkligen meningen att vi ska göra mer än mamma och pappa? En sån här dag vill jag bara sticka från allt. Var kan jag ta vägen? 

Sorry .

För dålig uppdatering. Har varit fullt upp i helgen och nu tror jag bestämt att jag håller på att bli sjuk. Isch .

Lovely .

Har haft en grymt rolig kväll. Började med mina nya najsiga vänner från skolan och avslutades med "gamla" vänner från gymnasiet. Vad hade man gjort utan sina vänner? 

Tänkte dela med mig.

Har ett prov i skolan nästa vecka där jag ska framför en berättelse. Det är något jag vill att mina vänner läser. Ni ska veta hur mycket ni betyder ! ♥
 

Minnen från simningen !

 

När jag var fyra år började jag i simskola som de flesta andra barn. Skillnaden med mig var att efter det var jag fast i simhallen flera år framåt. Både som simmare, simskoleledare och senare också som simtränare. Och jag tänkte berätta för er om hur mycket simningen har betytt för mig under, nästan, hela mitt liv!

Och som sagt så började det när jag var fyra år. Efter simskolan var jag inne i det hela kan man säga. Jag gick först i simskolan, gick vidare till teknikgruppen (där man lär sig de fyra olika simsätten), vidare upp i C, B och A-gruppen där fokuset ligger på att simtävla. Ju högre upp man kom, desto mer tid spenderades i simhallen och desto tightare blev vi som simmade tillsammans. Vi åkte på läger tillsammans, varje sommarlov och varje jullov. Vi hade morgonträningar, kvällsträningar, landträningar, filmkvällar, träningshelger, vi bowlade tillsammans och gjorde massa annat roligt.

För att kunna åka på träningsläger två gånger om året fick vi göra olika saker för att tjäna ihop lite pengar. Vi fick vika spel åt speltillverkarna Alga, vi gick runt och sålde julkärvar och vi högg ved tillsammans. Detta gjorde att vi tjänade pengar och blev ännu mer sammansvetsade.

På läger åkte vi till ställen som Halmstad, Simrishamn, Spanien, Lönsboda, Båstad och Hällevik. Och det spelade inte så stor roll var vi var. Vi hade oftast roligt ändå. Träningslägerna gick åt till att simma ca 4 timmar om dagen, ha lite landträning också äta Massa mat. Och godis också för den delen. Mellan simpassen låg vi mest och latade oss, läste tidningar, spelade spel och åt. För det var inte mycket energi man hade över. Det kan låta väldigt tråkigt, men det var det inte. Vi hittade också på roliga saker. Som att åka till badland, köra gokart, sola och bada och springa på stranden i Tylösand! Träningen var ju givetvis också rolig, och det var ju därför man var på träningsläger. Men det var ju det jobbigaste inslaget på lägerna, att ta sig igenom varje träningspass. Vilken tränare man hade spelade också stor roll för hur mycket man orkade. Människor som inte har träning och tävlingssimmat själva kan tro att man bara ligger och simmar fram o tillbaka i två timmar. Men har tränaren fantasi och tycker om att ha sina simmare så går det att variera träningen enormt mycket. Att simma med redskap såsom platta, dolme, fenor eller paddlar är några exempel. Man kan simma snabbt, ta ut sig, eller så kan man simma långsamt och tänka på tekniken. Man kan simma långa sträckor och man kan simma korta sträckor. Starta i bassängen eller från pallen. Som sagt finns det väldigt mycket mer man kan göra än många verkar tro.   

Ett speciellt minne jag har är från ett julläger vi hade. Jag var runt 12 år gammal och det var en extremt kall vinter. Det var snö upp till knäna! Vi var i Lönsboda, inte långt hemifrån alls och bodde i en byggnad som hette Bulten och, som vanligt, sov alla tillsammans i ett stort rum, på luftmadrasser. Det var inte särskilt långt att gå till simhallen, men man inte göra uppvärmning efter att ha pulsat i snön. Desto längre att gå till affären för att köpa godis. Träningarna var extremt hårda och det var många som tog i så mycket att de gick upp på träningen och spydde av utmattning på! Det var helt sjukt. Men det konstiga är att jag minns det som ett roligt läger. För mellan träningarna var vi så övertrötta att vad vi än gjorde så skrattade vi. Och alla var så bra kompisar trots att det skilde 10 år mellan äldsta (tränaren) och de yngsta simmarna. Och att det var både killar och tjejer. Ofta kom det föräldrar och sov över eftersom en del hade hemlängtan och så. En av nätterna vaknade jag av att jag satt upp i sängen och pratade min kompis pappa om att jag var hungrig! Jag sa snabbt som attan till honom att jag nog inte var hungrig och la mig ner igen. Något som var pinsamt då, men roligt nu.

När mina kompisar i skolan hängde på byn eller festade, var jag i simhallen. Och det var inte bara bra att jag skippade att dricka utan det hjälpte mig också i skolan. Att komma iväg på en träning och tänka på något helt annat är väldigt bra för koncentrationen. Att helt koppla bort skolan för en stund i simhallen, med andra kompisar, gjorde att jag hade det mycket lättare att fokusera på läxor och prov senare. Jag kan komma ihåg att de ibland var tråkigt att säga att man inte kunde hitta på saker för att man hade tävling eller träning. Men det vägdes ofta upp av hur roligt vi hade tillsammans på simningen! Man spenderade ju redan väldigt mycket tid med man gick i skolan med, så det var skönt med två olika umgängeskretsar.

En sak jag kan tänka på nu i efterhand är hur lätt allt var när det gällde maten. Man behövde liksom inte tänka på vad man åt på samma sätt, så länge man tränade. Vi fick veta av vår tränare att på 20minuters simning förbrände vi ett wienerbröd. Tänk vad många wienerbröd jag har förbränt genom åren!? Sen blir det ju också så att man äter nyttigare när man tränar. Det är ju helt naturligt. Att komma hem efter ett träningspass och trycka i sig chokladpudding kändes ju bara helt fel. Och att man åt mycket var inget man själv tänkte på, man behövde ju verkligen det. Medans andra i ens ålder hetsade kring vikten så gjorde man allt för att äta så nyttigt som möjligt, men ändå tillräckligt för att orka träna efter skolan. Mellanmål var något man Aldrig fick glömma! Inte förrän man slutade träna var man tvungen att tänka efter vad man stoppade i munnen. Det var en svår omställning.

Det var mycket bra med simningen. Men det bästa av allt var kompisarna man fick. Vännerna i skolan skiftade efter ålder och efter hand som man bytte skola. Jag hade inte samma vänner i skolan på varken låg, mellan eller högstadiet. Och på gymnasiet fick jag helt nya vänner. Såklart är det roligt att träffa nya vänner och man växer givetvis ifrån varandra. Men att veta att man alltid kan komma till en träning och ha sina bästa och äldsta vänner där slår det mesta. Vi kände varandra utan och innan. Vi visste och märkte direkt om någon var på dåligt humör eller ledsen. Och man gick aldrig ifrån träningen med det dåliga humör som man kanske kommit dit med. Orsaken var oftast vännerna, ibland att träningen rensat skallen och ibland att man tagit i så mycket så att man helt enkelt glömt varför man var sur eller arg. En av mina tränare, Persson kallas han, kunde ibland vara som en psykolog för oss simmare. Han fick ibland stå ut med en massa skitsnack, både om lärare, föräldrar och klasskompisar. Men ju mer vi berättade för varandra desto närmre kom vi varandra.  När vi sedan blev äldre och alla slutade efter hand så blev det allt tråkigare. Man hade fortfarande varandra, men att gå från att ses 6 gånger i veckan till att ses varannan vecka gjorde stor skillnad. Då var inte simningen lika rolig längre, för det var ju faktiskt kompisarna som gjorde träningen värd att åka till. Trots att man kanske inte orkade, egentligen. När ens kompisar byttes ut mot yngre simmare och när Persson, vår favorittränare, försvann var det inte många som ville vara kvar. När jag gick andra året på gymnasiet kände jag att det var dags att sluta och bara fortsätta som simtränare.

Det jag egentligen vill ha sagt är att vänner gör det mesta i livet roligare. Det gäller inte bara träning. Skolan, jobbet, ens fritid blir Mycket lättare om man har roliga, snälla och trevliga människor runtomkring sig. Och jag skulle vilja säga till alla mina simmarvänner hur mycket det verkligen har betytt och fortfarande betyder för mig. Vissa har jag fortfarande kvar och jag hoppas att de kommer finnas kvar så länge som möjligt. För visst vill man bli gammal med sina vänner, och sitta på ålderdomshemmet och prata gamla minnen. Från när vi var små oskyldiga simmare som (nästan) hade magrutor, och kunde käka godis fem gånger i veckan utan att känna oss tjocka. Det är de vännerna som gör Allt lite bättre och som kan göra en grå dag solig igen!

 

Jag tror ni vet vilka ni är. Åh ni vet nog inte hur mycket ni betyder för mig! 

P♥L Josefine 

Om jag fick önska mig en sak.

Min allra bästa vän .

Är faktiskt min fina värmedyna just nu. Gud vad den är najs ! Mjukar upop hela mig och värmer skönt om natten ;) Inte för att juag fryser. Men ändå . Nu ska jag plocka undan i köket. Sen ska jag m¨la ett fönster och därefter göra skoluppgiften vi har tills på tisdag! 
 
Hej på er. 

BOMB.

Varsågoda, en bildbomb :) 
 

Om ni skull vara så snälla.

Och kanske ge mig lite feedback !? Vad tycker ni är roligt att läsa om. Vad vill ni ha mer/mindre av? Det är svårt att veta vad som är kul att läsa, för andra. Så därför skulle ju både ni och jag tjäna på det !! Om en månad eller så kommer det bli mycket bebis. Men just nu. Vad vill ni ha!? Eller det kanske till och med är bra som det är? Just tell me. Please. 

Fett med fett. Not.

Okej det är lite synd om mig. Ni som är gravida/varit gravida o som läser min blogg. Har ni lidit av fett hår? Mitt hår är fruktansvärt. Dagen efter jag har tvättat det så är det äckligt igen !  WHat to do!? Bebis kom nu så jag får tillbaka mitt vackra (mahahaha) hår.. Nej men det är hemskt och man känner sig inte särksilt snygg. 
 
Och eftersom jag känner mig sådär skabbig kan jag lika gärna gå o städa dass typ. Hejdå . 
 
P♥L Josefine 

Jag kan fasen inte vänta.

Ibland får jag så kallade getaryck. Vet ni vad det är? Det är att man får ett sånt jäkla ryck att man iinte vet var man ska bli av. Och mina ryck innehåller: JAG KAN INTE VÄNTA PÅ BEBISEN LÄNGE TILL-känslor. Det är jobbigt. Jag vill ha h*n här nu. Kan inte vänta på att få träffa lilla sötnosen (som jag antar att det är en!) Tiden går ju snabbt. Men jag vill att den går ultrasnabbt nu så kan den sakta ner när h*n är född. För då Får tiden inte gå snabbt! 
 
Åh längtar efter dig ♥
 
P♥L Josefine 

7an .

Man kanske ska vara lite nostalgisk när man sitter här på bussen. Skåneexpressen. Buss nummer sju mot Älmhult. Snart kan den vara borta. Mycket märkligt med tanke på att här inte finns ett enda ledigt säte. Sjuan, Iam gonna miss you. 

Okejrrå .

 
 
Det är alltså såhär jag ser ut. För er som undrar ;) Stor eller liten.. ? ;) 
 
Kom på en sak. Jag gillar att topsa öronen, känner mig så fräsch efteråt. Haha. 

School.

Det är sjukt roligt att vara i skolan om man tänker på människorna där. Men å andra sidan dör jag lite av tristess när vi får sitta o lyssna på en norsk, jag vet inte vad. 
 
Dagen i punktform (ej i kronologisk ordning):
 
*Stammning
*Kineser
*Risgrynsgröt ♥
*Choklad
*Skrattanfall
*Läsning av norsk berättelse på toalett
*Skrattanfall, igen
*Sockerkicksdippar
*Namnförslag
 
En bra dag, men Gud vad jag blir trött direkt nu. Usch, borde börja med middagslur. Som på gamla goa tiden. En siesta helt enkelt. Imorgon blir det grupparbete, god mat och något mer som jag redan glömt ;) 
 
P♥L Josefine 
 
(Kanske dags för ny magbild, vad säger ni...? ;)   )

Denna helgen .

Då var denna helgen snart över och jag är trött som en gris ! Ina har varit här och vi har varit på Österlen, stens huvud och Café annorlunda bland annat ! Nu är jag så sleten så jag vet inte var jag ska ta vägen. 
 
Skolan imorgon lockar inte alls, och helst hade jag stannat hemma, men det är tråkigt det också. Bebis, kom ut nu!? 
 
Igår köpte jag täcke+kudde till spjälsängen och endast kudde till vagnen. Plus ett påslakan med barbapappa. Me like! Idag köpte jag en sån där liten handduk med huva, som lilla bebben kan ha när h*n badat. Det jag behöver nu är lite grejor till mig själv och sen där liten söt sak att hänga i vagnen så den lilla har något att titta på. Plus att jag nog behöver någon mer filt ! 
 
Förresten. Vad tror ni. Flicka eller pojke? 
Jag har ju bf 21oktober. Men tror ni att h*n kommer före, på datumet eller efter? Kan vara kul o veta (: 
 
 
P♥L Josefine 

Rött nagellack.

Jag hoppas att mamma blir glad när hon kommer hem. Jag har varit duktig och städat i ordning lite i källaren. Ni anar inte vilken röra det är där nere. Vi hade tydligen mycket grejor i det rummer som ska bli mitt. Och de grejorna kunde ju inte stå där inne nu när vi skulle spckla, putsa, slipa, tapetsera o lägga golv. Sen dammsög jag där nere. Jag tog även trappen och mellanvåningen. 
 
Har också tagit lite kort på saker som ska ut på blocket. Ingen som är sugen på en sängram, för en dubbelsäng (har två stycken olika), en spegel eller en tvåsitssoffa? Bra priser, vi vill bara bli av med allt!

Nu är säsongens första brasa tänd och det är så sjukt mysigt! Älskar när det smattrar på fönsterna och brasan värmer! 
 
Ska strax ner till bm och får höra ett litet hjärta picka. Tycker lite synd om mig själv eftersom jag har lite ont i ryggen så det kan jag ju beklaga mig över också ;) 
 
P♥L Josefine

Ni vet..

När man har såndär ryckning i ögat..? Det liksom är någon muskel runt ögat som bara dampar loss? Jag har så på mitt vänstra öga just nu och jag känner för att ta en kniv och bara kötta in! FYFAN! 
 
I eftermiddag ska jag till barnomorskan :) Det är alltid kul faktiskt ! Prata bebis gillar jag ♥. Och ikväll kommer Ina ! Det ska bli kul och vi ska till Café Annorlunda imorgon. Jippie ! ;) 
 
Nästa helg är det fullt opp (haha). Pubrunda med klassen, eventuellt tjejmiddag, farmors "fest" också ska jag ju givetvis träffa Ida en stund som kommer hem över helgen ! 
 
Helgen därefter är det den årliga äppelmarknaden i Kivik, mys ! (: Och sen kan jag nog verkligen börja räkna ner för bebis ankomst ! Åh, vad jag längtar! 
 
Nu ska jag samla ihop lite fina bilder som jag ska skicka till Julia, hon ska nämligen göra om min blogg lite. Förnyelse skadar aldrig !! 
 
P♥L Josefine

Känslor.

Ni kanske tycker det är tjatig med mina inlägg. Låt bli att läsa då. 
 
Ibland har man sånna dagar när man tänker efter. Idag är en sån dag. Jag saknar mitt gamla liv men jag ser fram emot mitt nya. 
 
Innan jag flyttade till Stockholm var mitt liv på ett sätt. Jag älskade det men jag behövde förändring . Att flytta till Stockholm var ett av mina bästa beslut och något som jag inte ångrar. Men samtidigt har något som hände där sårat mig otroligt djupt. Jag tycker fortfarande att det är jobbigt och ibland vet jag bara inte var jag ska ta vägen med mina känslor. Att allt tog slut så fort. På ett sånt okänsligt sätt har satt spår i mig. Jag trodde inte att jag kundwe bli så sårad av en människa som sa sig älska mig. Att ha börjat att planera för framtiden, för ett liv tillsammans med någon annan. Och sen mitt i alla planer, framför allt i mitt huvud, bli avbruten. Tillbaka till verkligheten, tillbaka till sanningen. 
 
För ett år sen var allting annorlunda. Jag planerade för en framtid i Stockholm. Jag hade så starka känslor för dig och jag var så lycklig. Att allting kan raseras så fort och genom en människas beslut är ofattbart orättvist och jag tvivlar inte på att jag fortfarande har ett sår som behöver läka. Det kan vara svårt för andra att förstå. Men känslorna jag hade då var större än jag kunde förstå. 
 
Vi var på The Arks sista konsert. Jag hade två av de viktigaste personerna i mitt liv där. Du och min fina Ida. Ida som nu är 60mil bort, och du som inte ens finns i min värld längre. Jag älskade dig och jag erkänner motvilligt att jag fortfarande saknar dig. Vissa dagar, som den här, undrar jag om det är något fel på mig. Om jag någonsin kommer kunna få bort allt, alla känslor. I vissa stunder känns det till och med som att det var lättare i början. 
 
Om jag någon gång känner likadant igen ska jag alltid bära med mig hur djupt du sårade mig. Jag vill inte uppleva det någon mer i gång i mitt liv. Jag vill inte att någon ska behöva uppleva det. För jag har aldrig varit med om något värre, aldrig varit med om något som gjort så ont. Det jobbiga är att du inte förstod någon gång vad du gjorde mot mig. Det är nog det som gör mest ont. 

Det blir bättre.

Ja, humöret jag hade igår var ju inte att leka med. Fan vilken dålig kväll. Kraschad dator, en sur mamma, en ond rygg o en massa annat. Datorn är jag fortfarande förbannad över. Jag har inte råd med en ny men klarar mig inte utan heller. Filles kompis ska kolla på den o sen ifall den går o rädda. Får la hålla tummarna. Ja, alltså jag skriver från Filles datorn eftersom min dator inte ens går igång. Isch. 
 
Igår kände jag också att jag är trött på människor som låtsas bry sig. Man läser ibland om att man ska rensa ur bland ens vänner, och det kanske är dags nu!? Folk som säger: Jo men det är klart vi Måste träffas, jag hör av mig! Och sen rinner det bara ut i sanden. Det är klart att man inte bara ska förlita sig på att den andra hör av sig, men om man har hört av sig innan så tycker jag det får vara nog. Så några människor i mitt liv får nog försvinna. 
 
Dock så har jag ju träffat nya människor som kan fylla upp. Att börja skolan har ju varit rörigt, men det är så himla roligt att träffa nytt folk! Och jag hoppas verkligen, att trots att jag inte går tillsammans med klassen, så kan jag hålla kontakten med er ! Vill liksom inget annat, och ni kan få mysa med bebis när hen kommer. Deal!?
 
Nu ska jag ut och klippa gräsmattan, duktigt va!? 
 
P♥L Josefine

Pissed .

Jag är riktigt jävla förbannad . Min dator har typ lagt av och det sista jag känner för är att lägga en massa pengar på en ny jävel. Någon som vill sponsra mig!?

Tonfisk <3

Okej här kommer receptet. Det är alltså en pastasås! Prov den. MEN ni får bara prova den om ni betygsätter den sen!!
 
Ingridienser (typ 2-4portioner):
 
* 2burkar tonfisk i olja
*4msk vetemjöl
*1dl vatten
*1liten burk creme fraich 
*en fiskbuljongtärning
*saft från 1/2 citron
*salt o peppar
*paprikapulver
*1/2dl dill
 
Öppna tonfisken och använd oljan till redningen. Häll alltså oljan i kastrullen och rör ut mjölet. Koka upp vattnet och biljongtärningen (så det blir som en buljong helt enkelt). Blanda oljan/mjölet med buljongen. Pressa i citronen, rör ner creme fraichen och krydda. Blanda sist i tonfisken och låt allt bli varmt. Servera med pasta.
 
MUMS. 
 
Och glöm inte att betygsätta. 
 
En annan sak. Är det någon mer än jag som blir galen på vissa lakan. Just nu, i skrivande stund, håller jag på att bli knäpp. Jag sträcker underlakanet hela tiden.. Och ändå är allt liksom på ena sidan, om ni förstår? Det blir liksom en glipa längst in till väggen . AAHH. OCH påslakanet... Täcket vill liksom inte stanna kvar ute i kanterna och blir bara en stor klump i mitten. Crazy. 
 
P♥L Josefine

Proud !

Jag är ganska stolt. Trots att jag känner mig stor och klumpig så lyckades jag idag att: RAKA BENEN! Jag känner mig som en ny människa. Det är underbart :) Jag har haft litet minispa här hemma. Pedikyr och manikyr samt då rakning av ben ;) Det enda jag skulle vilja ha nu är lite massage. Har nämligen väldigt ont i ryggen. 
 
Skolan förvirrar mig. Jag vet inte hur jag ska göra. Att gå där nu, inte kunna tenta av något och beställa böcker som jag inte ens kanske behöver sen. Samt få studielån, vilket kan skapa problem inför näe jag ska plugga sen känns ju ganska onödigt. Men samtidigt trivs jag väldigt bra med de jag går med och jag vet hur tråkigt det känns att bara gå hemma. Jag känner mig bara överflödig och uttråkad. Alltså problem, problem.
En annan förvirring är när jag ska börja igen. Lärarutbildningen verkar börja igen nu till våren, men bara för det behöver inte de betyda att den startar nästa vår, alltså våren 2014, vilket i så fall skapar problem. Jag vill inte börja i september nästa år, då har lilla bebben inte ens hunnit fylla ett år. Och nejj, det går INTE för sig ! 
 
Vad hade ni gjort!? Usch. Hard hard.
 
En annan sak. Gillar ni tonfisk? Gillar ni pasta? I så fall har jag ett sjukt mumsigt recept som jag tänkte skriva här.. Det ser inte så gott ut men smakar gudomligt och är väldigt lätt att göra.. Så vill ni ha receptet? 
 
Puss på er !
 
P♥L Josefine
 
 
TULV. (Ett internt skämt..)

Glömsk.

Jag stod nyss och diskade och kom på något otroligt bra att skriva. Jag går in, lägger mig på sängen o SWISH så är det borta ! Jag återkommer efter min dusch och skriver något intressant. Antingen det som jag kommit på redan innan, eller npgot annat smart!

10 saker man måste vara beredd på..

 
Innan man blir gravid ;) Bara en varning för er som går i tankarna !
 
  • Du kommer förmodligen må lite halvkasst från och till.
  • Du kommer vara trött som ett as, i alla fall de två sista månaderna. Med detta menar jag att man i princip kan sitta på en stol, eller stå upp för den delen, och ändå kunna somna utan några större problem.
  • Du kommer lida av järnbrist vilket i sin tur innebär järnatabletter vilket i sin tur innebär förstoppning. Nasty.
  • På slutet kommer du ha problem med att böja dig framåt: Raka benen är att glömma och knyta skorna tar ca 15minuter, vardera.
  • Benen känns som stockar. Punkt.
  • Blåsan, ja urinblåsan alltså, förminskas. Det känns som att den rymmer ca 0.2 deciliter. Det är önnu jobbigare än det låter.
  • Välkommen bristningen. USCH. (P.S det är inte bara fult, det gör fanimej ont också!)
  • Brieost, gravad lax och alkohol kan du glömma (gud, vad jobbigt... ) 
  • Foglossning. AJ.
  • Halsbränna är ordet. Det är inte kul. Det känns ju typ som att någon slängt ner ett jävla tomtebloss i halsen på dig !
Det var väl det jag kom på. TA DET MED EN NYA SALT. Jag lovar att det är inte så hemskt för man vet vad man får ut av det men det ÄR jobbigt också. Och då har jag ju ändå haft en sjukt lätt graviditet hittils ;) Jag gör nog en liknande lista på postiva grejor imorgon :D Den kanske blir roligare att läsa. Hihi. 
 
P♥L Josefine

En sån dag..

Idag är en såndär dag som jag inte gillar. Den började bra med en rejäl sovmorgon. Men nu tycker jag mest synd om mig själv, mår illa och är allmänt uttråkad! Jag tycker det känns jobbigt med skolan. Det är inget som jag ser fram emot att gå till och jag vill bara att dessa veckorna ska gå snabbt. Allt är så luddigt och jag vet inte ens om jag ska beställa alla böcker nu!? 
 
Har mejlat SYON som inte har svarat. Behöver ju prata med honom/henne om hur jag ska göra. Kommer förhoppnigsvis kännas bättre efter det men just nu, nej usch. Jag är inte alls motiverad och har bara en massa annat i huvudet. Vill ha lilla bebisen här nu.. Jag skulle faktiskt inte klagat om du tittat ut lite tidigare än beräknat, så länge du är frisk och mår bra. Jag längtar efter dig och att få bli mamma!

Nöjd.

Efter att ha hjälpt mamma med städning och gardinuppstättning avslutades dagen i Sibbhult. Med två väldigt fina tjejer. Tänk att det är typ fem år sen (!!!) vi simmade tillsammans. Vi har förändrats och har blivit mindre vältränade ;) Men vi tycker fortfarande mycket om varandra! Ni är faktiskt bland de äldsta, och bästa, vännerna som jag har lvar i mitt liv. Och för varenda en sån vän jag kan räkna blir jag glad!
 
Det är sånna vänner som betyder något ♥
 
P♥L Josefine

En intressant sak.

Innan hela denna cirkusen drog igång (=du ska bli MAMMA!!) så beställde jag en premeration på tidningen Cosmopolitan. Jag har alltid varit lite besatt av att köpa o läsa tidningar. Men gud vad jag ångrar mig nu. Det är ju sjukt ointressanta o ytliga saker som står i den tidningen! Såhär lyder rubrikerna på tidningen jag fick idag:
 
-ÅNGANDE HETT Läsarna: Sexet vi aldrig glömmer (Helt ärligt, I don´t give a shit... )
-SEXPACK? JA TACK! Supereffektiva magträningen (mm visst.. Upplägget lär ju va: Träna fem minuter om dagen i två veckor:få ett sexpack. Verkligheten: Simma 2timmar 6gånger i veckan och va glad om du slipper valkarna på magen..)
-SOV BORT ALLA DINA PROBLEM (Man kan ju för fan inte sova hela livet, jag menar att man har problem Alltid)
-COSMO♥SKOR  59höstfavoriter+stor jeansguide (Jag köper väl för fan vilka jeans jag vill. Inte Tigerjeans för 26709:-)
 
Nej de var verkligen att kasta pengarna i sjön. Men det är kanske någon annan som vill få dem efter att jag "läst" dem? 
 
P♥L Josefine

Vaknade i alla fall på rätt sida.

Ja och tur är väl det. Fyfasen vilket uselt humör jag var på igår! Ont o allt. Idag vaknade jag tidigt för mamma fyller år :) Smörgåstårta till frukost, klart man blir på bra humör då ! 
 
Hade föreläsning idag 9-12. Svenska. Man skulle välja något ur sitt liv, personligt men inte privat, och berätta om. Och som alla andra så trodde jag att man skulle göra det inför hela klassen (36pers!) men det slapp vi. Det var givande och roligt att höra andras historier. Jag berättade om mitt liv som flådig barnflicka ;) 
 
Nu sitter jag här vi köksbordet och tänker att jag ska resa på r*va! Men jag orkar inte haha. Ska plocka undan lite på mitt rum. Sen kan jag nog plocka ner tvätten i tvättstugan (var annars liksom!?) och sen ska jag göra en tårta. Men tanke på tårtorna förra helgen så känner jag mig slö idag. Jag köpe:
*Färdiga chokladbottnar.
*Bananer
*Kondenserad mjölk
*Vispgrädde
*Nötter.
 
Jag håller på att koka (och jag vad jag jobbar hårt..) kolasås av mjölken. Den ska ligga där o koka i typ fem timmar! Sen tänkte jag bara göra en tårta med alla ingridienser. Det blir nog bra. Jag tror ni kommer få en bild! Varför inte liksom. För det är väl roligare o läsa när jag lägger upp bilder också.. ? 
 
P♥L Josefine

Fy fan i helvetes jävlar.

idag är jag på dåligt humör. Jag har ont på magen. Känns som att någon håller i mitt skinn från varsitt håll o drar allt vad han/hon kan. Det gör så satans ont och det finns inget jag kan göra. Dessutom har jag (tror jag) börjat få foglossning. Har ont i svanskotan, bland annat. Speciellt när jag har suttit länge. Mina ben är svullna och jag känner mig som en flodhäst och jag har halsbränna. 
 
Var vänliga och framför era tröstande ord nedan. 
 
Tur att det snart är helg. Ska sova som en JÄVLA gris då.
 

Nu så.

Jag och mamma gick ut en runda tillsammans. Inte ofta det händer! Vi brukar inte gilla att gå tillsammans, och vi tycker inte om att gå samma rundor. Men ibland så. 
 
Alltså jag är så sjukt glad och tacksam ! Alla som har fått reda på att jag är gravid, och som har egna barn, har i princip reagerat med; Men jag har säkert något du kan få! Detta har resulterat i:
 
* En spjälsäng (dock inte på plats än.. Som förmodligen skulle kostat runt 500:-)
* En babybjörn bärsele (vet inte ens om jag kommer behöva den, alltså kunde de varit ett onödigt köp. Sparade ca 700:-)
* En jäkla massa kläder ! (Både pojk- och flickkläder. Får se vad de blir... hihi)
* En badbalja (inte så dyrt, men många små bäckar...)
* En badtermometer (som jag förmodligen aldrig hade köpt men som jag förhoppningsvis kommer ha nytta av 500:-)
* Ett babyskydd (=bilbarnstol på ren skånska, jättelätt och utan "adapter" vilket jag uppskattar. Över 1000:-)
* "Vyssanlull" (små grejor till spjälsängen som gör att man kan vagga den.. Typ. )
 
 
Dessutom har jag köpt vissa grejor, begagnat men jättefina! 
 
*Babysitter (200:-, nytt kostar minst 400:-)
* Min finafina barnvagn ♥. Känner på mig att jag kom billigt undan. Den skulle egentligen kostat 1400:- men jag fick den för 700:-. Kan tillägga att en ny vagn går på runt 7000:-. 
*Babynest. Köpte ett på tradera. Med frakt 260:-. NÖJD ! 
 
Har lite saker kvar jag vill och behöver fixa. Det är ett fårskinn, hade det själv när jag var bebis och det uppskattades (hade de fram tills jag var typ 4år.. Haha) . Samt kudde (till säng + vagn) och täcke till spjälsängen. Jag längtar EXTREMT mycket, och speciellt tills rummet är klart i källaren så jag kan bädda och så :)
 
 
Skolan förresten. Ja, vad ska man säga. Jag har svårt att fokusera och känna mig peppad. Inte alls motiverad just nu, just nu är jag motiverad för förlossning ungefär! Men en månad till ska jag nog hålla ut! Känns bara väldigt tråkigt just nu, inte alls som jag trodde att det skulle va. Tur att man har träffat några trevliga filurer ;)
 
Nu ska jag försöka sova (den lilla där inne är sjövild just nu.. ) Natti på er ! 
 
P♥L Josefine 
 
 


 

Ut en runda.

Jag ska strax gå ut en runda. Sen lovar jag er ett lite längre inlägg :) ! 

Synd. Om. Mig.

Nu börjar det snart bli synd om mig ! ;) Inte för att jag tror att jag inte skulle vart trött av skolan om jag inte var gravid (oj, jobbig mening!). Men just nu känns det som att jag ska dö av all info och allt sittande o segande. Just nu känns det som att jag kommer hålla ut en vecka till och sen kommer jag skylle på foglossning typ o stanna hemma. 
 
Nej jag är verkligen trött hela tiden. Trött o sugen på onyttigheter. Imorgon ska jag jobba en runda så jag kommer ha råd med godis öven i framtiden. 
 
P♥L Josefine

Kalas.

Idag har vi haft kalas för mamma o pappa. De blir faktiskt äldre ;) Vi hade god mat som vanligt ;)
Potatissallad, potatisgratäng, couscous, Köfte, grillad kycklingfilé, sallad, bröd, tsatsiki, sås med ajvar. Allt hemmagjort givetvis! Sen hade jag ju gjort tårtbuffé också ;) Jag är väldigt nöjd! Och ni får se bilderna en gång till! 
 

Hallontårta, chokladmoussetårta med tre lager (vit, ljus och mörk choklad) samt morotskaka. MUMS !

RSS 2.0