31+5

Var hos barnmorskan idag och allt ser bra ut ! På söndag går jag in i vecka 33! Det är galet. Och idag fick jag spela in hjärtljuden på telefonen. Lite sinnesjukt ;) Så om någon vill höra att det finns nägot där inne på riktigt..Kom hit o lyssna ;)

The lucky one.

Oj vilken bra film! En sån där feelgood-film som man måste se ibland. Jag rekommenderar den verkligen. Och Zac, behöver jag säga något mer? Herre min gud så het han är. Jag drgelade och grät om vartannat, se den om ni vill må bra :) 
 
Jag har gjort potatisgratäng. Vi ska grilla laxfiléer till . Mums! Och imorgon börjar skolan ! Spännande. 
 
Glöm inte att kommentera, jag blir så himla glad av det nämligen! 
 
P♥L Josefine

Trött .

Jag är så sjukt trött idag, trots sovmorgon. Så jag har betämt mig för att bara ligga i sängen o göra nada hela dagen. Efter maten ska jag gå ut och gå rn runda. Det är skönt. Och sen ska jag lägga mig tidigt. Det är ju skola imorgon ! Och jag som inte har köpt någon ny skolväska ;)

56 (!!) dagar kvar.

Enligt min gravidapp på telefonen är jag nu är vecka 32 (31+0 i guess) och det är 56dagar kvar till förlossning. Haha oh herregud :) På ett sätt känns 56dagar som lååång tid, men samtidigt så är det en del som kommer hända innan dess! Skolan börjar och det är ju ganska stort trots allt, pappa, mamma o Fille ska hinna fylla år. Även farmor o farfar ska hinna ha sina födelsedagar. Det blir kalas för samtliga. Ina kommer ner på besök från Stockholm. Jag ska förmodligen på ett ultraljud till. Rummer i källaren ska bli klart. Vi ska på äpplemarknad (love♥). Och det är säkert något som jag har glömt.. 
 
Men dessa dagarna kommer säkert gå fort! Jag längtar så :) Appen säger även:
Din bebis är stor som en kokosnöt nu. Den väger ungefär 1,7kilo och är ca 42centimeter lång från topp till tå. Lungorna kommer inte vara fullt utvecklade förrän närmare förlossning men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och må bra. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökande mängden umderhudsfett. 
 
En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, med andra bara har små fjun. Att ha tjock hår vid födseln betyder inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår som vuxna. 
 
 
Min uppgift är idag att fotografera magen (enligt appen), men det gjorde jag redan igår :) Tänkte lägga upp en annan bild.. Nämligen på min goda morotskaka som jag bakade igår! Mums. Gud vad jag var huslig igår. Gjorde pannbiff med egen pressgurka och bakade morotskaka. Nöjd. 
 
 

Svårt att sova.

Åh, vad jag hatar när man inte kan sova ! Två kvällar har det varit så nu! Jag sätter på en film eller serie och då brukar jag Alltid somna. Men inte nu. Ligger o snurrar runt, blir varm, törstig och hungrig. Igår fick jag till slut gå upp o ta lite nattamad, vid två! En banan, sen somnade jag efter en stund. Men vafan liksom. Jag vill ju passa på att sova mycket nu. Jag har liksom inga tider o passa för tillfället och då är det ju bra att sova eftersom det förmodligen inte kommer bli så mycket av den varan om två (!!) månader!
 
En annan sak. Jag har drabbats av en märklig grej . Alltid innan jag ska nysa så mår jag illa.. Tar ett tag o sen nyser jag och då går illamåendet över. Skumt va? Någon som varit med om liknande ? Haha.
 
Nu ska jag äta frukost. Dagens schema:
  • Frukost
  • Gå ut o gå en runda
  • Stryka lite
  • Baka morotskaka
  • Laga middag (pannbiff, mums!)
  • Ida o Evita kommer på fika :)
P♥L Josefine 

Ensam.

Det där med föräldrargrupp är kanske inte jätteroligt när man är ensam. Det blir liksom väldigt påtagligt och jobbigt när alla andra sitter o är lite gulliga mot varandra, håller handen o ger menanade blickar till varandra. Men jag tror det bästa är att hålla huvudet högt och jag kommer faktiskt fixa dethär. Det jobbigaste tyker jag är inför förlossningen. Att inte ha en partner som känner en väl och som kan massera, bli slagen på när det gör ont, och säga stöttande ord. Mamma kommer vara med, men det är inte riktigt samma sak. 
 
En anna sak. Jag börjar verkligen känns mig gravid på riktigt nu. Svullna ben och ont i höfter och knän och i ryggen/svanken. Det känns lite jobbigt, men räknar ner dagarna och vet att det inte är så långt kvar. Och jag ska absolut inte gnälla. De finns ju de som mår dåligt i nio månader. Och Det har jag verkligen inte gjort!!
 
Idag har jag för övrigt varit väldigt effektiv. Jag gick upp tidigt (klockan sju!) och körde mamma till jobbet. Lämnade sedan in bilen, gick till affären och köpte nybakade frallor och sen gick jag en omväg hem. Var ute och gick 40minuter :) Mitt mål är 30minuter om dagen så jag är nöjd (har dessutom cyklat mycket idag!). När jag kom hem åt jag frukost, låångsamt, sen la jag mig på sängen o läste en bok som jag är helt fast i; Tigerkvinnan, av Katarina Janouch. Råkade visst somna till lite. Efter detta så städade jag båda toaletterna och sen cyklade jag till farmor o farfar för lunch (stekt fläsk o löksås ♥). Var där en stund och sen cyklade jag hem, dammsög och duschade och sen drog jag vidare till vårdcentralen för föräldrargrupp. Känner mig faktiskt ganska duktig!
 
Och fortfarande grymt nöjd med min barnvagn!
 
Visst har jag ganska liten mage för att snart (på onsdag) vara gravid i 8e månaden!? :) 
 
P♥L Josefine

Föräldrargrupp!

Jag ska på föräldrargrupp på vårdcentralen nu. Spännande ;) Kanske man stöter på någon som man inte hade en aning var gravid! Uppdaterar senare med smaskig info om allt ;) 

Lycklig.

Jag har köpt en barnvagn och jag är ungefär Såhär glad: IIIIHHH !!!
 
det känns underbart. Det är en Emmaljunga och den har några år på nacken men den är så FIN och den är framförallt min! 
 
Och nu har jag egentligen bara en sak kvar att fixa och det är bilbarnstol.
Kläder är fixade, skötbord, vagn, spjälsäng (inte på plats ännu, men snart!), badbalja, babybjörn bärsele. Så nu är det väl bara lite smågrejor (blöjor, amningsbh osv. som är kvar!) Och det känns bra, meen det känns som lång tid kvar att vänta. Haha. Jag vet att det kommer gå snabbt. Men jag kan inte riktigt bärga mig! Längtar efter lilla hjärtat som är där inne o pickar ♥
 
P♥L Josefine

Stackars lilla mig.

Jag ligger faktiskt här och tycker lite synd om mig själv! Jag svettas något så sjukt mycket. Men eftersom jag är höggravid (! blir lika chockad varje gång jag kommer på det..) så är det tydligen normalt. Ämnesomsättningen ökar med omrking 20%=man svettas mer. Ja herregud, skulle gärna rulla mig i snö nu om det fanns någon. Men jag ska inte klaga. Vinter lär ju komma (och då kommer jag vara MAMMA!!) . Så det är bara till att hålla ut.
 
Imorgon ska jag hänga med Ida o Nelly. Vi ska åka en runda till Lund. Shopping hörde jag att någon sa (fast... jag ska bara köpa smågrejor, kläder har jag så de räcker o blir över om man säger så!). 
 
Natti. Puss puss på er! 
 
P♥L Josefine

Lite tankar.

Det enda som numera finns i mitt huvud, är ju givetvis den lilla som finns inuti mig. Det blir en del tankar som snurrar runt. Pojke eller flicka? Lugn eller livlig? Tyst eller högljudd? Liten till växten eller en bjässe? Bruna eller blåa ögon? Blond eller mörkhårig? Lik sin mamma eller inte? 
 
Frågorna tar liksom aldrig riktigt slut :) Lite känsla för vissa frågor har jag ju. Jag har känslan av att det är en pojke. Jag vet inte varför men det är bara något som jag själv har en känsla av. Jag tror, och hoppas, att det är en lugn liten bebbe som finns där inne. Inte alltför mycket skrik ;) Men givetvis en som inte sover hela tiden ! :) 
 
Det känns så sjukt när jag tänker på framtiden. Så många saker som kommer hända som känns helt otroliga. Jag menar om två månader kommer jag, förhoppningsvis, vara här hemma. Ha en liten bebis, som ska ammas, bytas på och gosas med. Jag kommer ha ansvar för ett nytt litet liv. Och jag är ändå, relativt, ensam om det (=ingen närvarande pappa). Jag tror det kommer bli svårt, men jag har väldigt svårt för att se att Jag INTE ska klara det. För om jag bestämmer mig för något så brukar det nästan alltid gå vägen! 
 
Jag har ju fått en massa kläder ! Så himla skönt att veta att jag inte måste köpa en massa. dels blir det billigare och sen är det såklart roligt också. En del har jag köpt själv, o jag kommer antagligen inte kunna hålla mig från att köpa lite till. Men det är annat som också ska fixas. Vagn, bilbarnstol och spälsäng. 
 
Vi har bestämt här hemma att vi ska göra vid ett rum i källaren (redan påbörjat) och jag kommer flytta ner där. Skönt att ha lite mer för sig själv och sen är det ju lite ljudisolerat också. Haha. Det blir nog jättebra! 
 
Det känns bra nu. 
 
P♥L Josefine
 
P.S En liten parantes, skriv gärna förslag på fina namn till mig! Inspiration behövs :) 

Mys .

Idag var jag och mamma på ultraljud ! Det var lite sjuk känsla faktiskt. Nu är det på riktigt och jag har en liten bild på min lilla bebis huvud, med en riktig liten uppåtnäsa ! Vill man se får man säga till så mmsar jag gärna ;) Jag har också köpt de första kläderna, Oh herregud. De är så små och söta att hag bara vill köpa allt. Men det ska ju gå att använda till både pojke o flicka, vet ju inte vad det blir än !
 
Jag längtar så sjukt mycket efter att få hålla den lille där inne. Jag har knappt vetat om hen (hahaha.. ) i två veckor o ändå känner jag såhär ! Jag tycker rent ut sagt synd om de som vet om i nio månader att de är gravida ;) Fasen så seeegt !

Galet !

Nyheter
1. Om barnet föds nu är chansen för att de ska överleva (om det är friskt alltså) 100%
2. Hjärtat pickar på precis som det ska, det fick jag vet idag ! :)
3. Jag är gravid i vecka 29. Inte i vecka 27 som jag trodde, herregud ! 

En stor chock.

Jag vill berätta detta här på min blogg eftersom jag vill undvika skitsnack och rykten. Jag vill inte att någon pratar skit om min familj eller mina släktingar, eller mig, på grund av något som jag själv inte har kunnat påverkar över huvud taget. Därför blir jag glad om alla läser detta !
 
Jag var i förra veckan i Helsingborg för att jag skulle göra en abort. Anledningen till att det var just i Helsingborg var för att killen jag träffar bor där Och jag fick en snabbare tid där. Jag kom till mottagningen och var beredd på att de skulle säga att jag var i vecka 13. Jag kom in till läkaren och fick mitt livs största chock. Jag är Gravid i vecka 26 (med andra ord för sent för att göra en abort). Eftersom jag inte vill ha någon slags idiotförklaring är det lika bra att jag berättar allt. 
 
Jag slutade med mina minipiller då det tog slut med mitt ex, i Januari. Normalt sett brukar det ta några månader innan mens osv kommer igång ordentligt. Jag har inte gått upp i vikt sen detta. Jag har inte mått speciellt dåligt (och när jag mådde illa o va trött i början av graviditeten trodde jag att detta berodde på mitt dåvarande jobb som städerska. Då jag gick upp halv sex varje morgon och städade 7-8timmar om dagen). Min mage har inte växt mer än de senaste veckorna, då jag redan vetat att jag varit gravid. 
 
Allt detta innebär att mina framtida planer för tillfället är körda i botten. Jag ska försöka att plugga första terminen på högskolan, men så som det är just nu så kommer jag att bli mamma innan jag fyllt 22! Eftersom det inte finns någon alls som jag kan göra, mer än att acceptera, så försöker jag glädjas åt detta. Det är en riktig överlevare där inne som har överlevt minipiller, kondom och dagenefterpiller (jo, jag skyddade mig allt vad jag någonsin kunde) och  jag håller alla tummarna för att det är en frisk liten pojke/flicka som ligger där inne o snurrar runt. Just nu är jag mest orolig för just detta, att barnet inte skulle vara friskt . Jag är ingen nykterist och har, sedan jag ovetandes blev gravid, druckit vid ett par tillfällen. Men imorgon ska jag till barnmorskan och får förhoppningsvis lite mer lugn i kroppen. 
 
För övrigt så finns inte pappan med i bilden och jag kommer själv välja när jag ska ta kontakt med honom. Jag hoppas verkligen, o håller alla tummar o tår, att ingen kommer prata skit bakom min familjs eller min rygg. Säg hellre skiten rakt till Mig. Jag kan stå för detta och är helt säker på att det kommer sluta bra trots allt. 

Oops.

Råkade väga mig idag. -4kg. Man kan nästan inte tro att det är sant. Ny vägning på måndag, de går bra nu ;)

Frestelser.

Jag är stolt att jag har klarat mig helt och hållet från bröd, pasta, potatis osv. i hela 10dagar! det är en stor skillnad från förrförra veckan! Då åt vi choklad o pommes varje dag. Nu vägde jag ju mig i måndags: -1.5kilo. Bra !? 
 
Idag bakades det bullar på jobbet och det luktade i princip över hela skolan. Så nära har jag inte varit innan att ta en bulle, utan att verkligen ta en. en klapp på axeln där tror jag :) Ni får mer än gärna peppa mig , för lätt ska jag inte säga att det är !

RSS 2.0