Gnäll.

Kasper är inne i en period som består av gnäll. Det här är hans "alternativ":

-Skrika som en stucken gris
-Skrika som en stucken gris liggandes hos/på mig
-Sova på mig
 
Trevligt, va? Vet ju inte vad som är fel, och det är så frustrerande ! Åh... 

Happy birthday.

Jag tänkte skriva att nu är jag 23, men då hade jag ljugit. Jag är nämligen bara 22 år ;) Någon mer än jag som liksom tjuvstartar .. Om någon frågar; Hur gammal är du? Så säger jag ofta ett år äldre än vad jag är , eftersom jag kommer fylla det senare under året... Haha. Roligt. 
 
I helgen var vi i Oderljunga för att fira min födelsedag. Där ligger nämligen ett "hotell", eller mer en kursgård. Vi kom dit vid halvfyra i lördags, då fick vi fika med massa hemmabakta kakor. Sjukt gott. Klockan sex var det dags för julbord ! Det bestod bland annat av:
 
-ca 15 olika sorters sill.
-fem olika sorters lax
-julskinka
-prinskorv
-köttbullar
-Jansson
-rökt korv
-ostar 
-chokladpudding
-äppelkaka
-chokladkaka
-ris a la malta
-klenäter
-mandelmusslor
-struvor
-julgodis
 
Och Allt var hemmagjort, fyfasiken vad gott det var! Mätt blev ju inte heller ;) Vi tog med oss kaffe och godis och satte oss i ett rum med fotöljer och tv och tittade på Så mycket bättre, innan vi däckade på våra rum.
 
Igår morse var det ju givetvis frukostbuffé, med Våfflor :D Mums. Sen åkte vi till mormor o morfar och fikade (för de behövde vi ju... )
 
Idag 'r det ju min födelsdag och vi chillar mest. Ska nog titta på en film snart ! Min födelsedagspresent från mamma o pappa fick jag ju i helgen så bara en present idag, och den var från mormor o morfar :) 
 
En liten detalj, i lördags fick jag på mig ett par jeans som jag Inte fick på mig för två veckor sen. Underbart, eftersom det var mina absoluta favvojeans. Hihi. Avslutar med en bild på ett leende som jag fick av Kasper i sömne(!!) häromdagen. Min älskade pojke, inte trodde jag att jag skulle vara mamma när jag fyllde 22!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åh .

Vad jag längtar till helgen! På fredag får vi gäster, då ska vi bara beställa pizza o mysa lite. Och på lördag förmiddag åker hela familjen till Åsljungagården. Där ska vi äta julbord, sova över och äta frukostbuffé. Så mys. Min födelsedagspresent, me Like. 
 
Sjukt att det redan är slutet av November. Att julborden börjar nu! Nu ska jag beställa Dopkort. Jag hoppas ni väntar med spänning, vid era brevlådor ;) 
 
P♥L Kasper o Josefine

Spa

Idag har vi haft Spa. Både mamma och son ;) Vi började med Kasper. Det gick till ungefär såhär: 
 
- Mamma tappade upp ett lagom varmt bad med olja i. För övrigt luktar oljan underbart! 
-Kasper plaskade runt i vattnet (kan lite överdrivet, men men ... ) . Dessutom en lång stund för att vara Kasper!
-Upp ur bdet, på med "badrocken"
-Lite gos på skötbordet.
-På med en blöja. Bajs i blöjan. Av med blöjan. Kiss på mamma. Kräk på skötbordet.
-Massage med olja, Mysigt ! 
-På med pyjamas.. Därefter fortsätter myset hela kvällen ;) 
 
Mammas spa bestod av en dusch. En lååång dusch innehållande filning, skrubbning, shamponering och allt som hör till. Därefter smörjning av kroppen samt fötterna o händera ! Riktigt najs, 
 
Förresten. Jag och mamma har börjat gå ut och gå med varandra (innan var vi osociala och gick varsin runda..) Rundan är 5km lång. I fredags var första gången vi gick den. Igår gick vi den igen (med barnvagn är det extra Puh..) och idag gick vi den, jag med stavar. Vi räfsade dessutom löv igår. Och det börjar Verkligen kännas i mina armar! USCH haha. 
 
Vi har också invigt Babybjörn, bärselen och Kasper Älskar den! Det är skönt att ha två händer fria men ändå Kasper nära. Det är extremt mysigt ! Min älskade fina Son ♥
 
P♥L Kasper och Josefine

Stockholm.

Idag är en sån dag. En sån dag när jag saknar Stockholm. Speciellt saknar jag min och Idas fredagar, lördagar samt söndagar. De bestod oftast av :
 
  • God mat samt somna på soffan på Fredagar
  • Träning oh fest på lördagar 
  • Samt bakisdag på söndagar, detta innebar låång sovmorgon, Pizza och eventuellt Skidskytte på TV ;)
Ja, ibland längtar man tillbaka extremt mycket och jag antar att det är normalt. Saknar dig Ida <3
 

Sorry ..

Ja har varit dålig på att uppdatera men jag vet inte alltid vad jag ska skriva om. Det känns lite som rundgång ibland, jag skriver om samma saker hela tiden liksom.. Men men. Jag skulle gärna veta vad ni vill att jag skriver om? Vad som är roligt för er att läsa om.. För de kan ju inte jag veta. Jag är ingen tankeläsare ;) 
 
Igår var jag och Kasper på fest! Haha. Dagen till ära hade han på sig den fina Jeansbodyn som jag köpte när jag fick reda på att han skulle komma :) Han kan nämligen ha kläder från Lindex i strl 56 nu. Wiie ;) Vi invigde också Babybjörnen igår, och det var en hit. Han sov gott i den ! :) 
 

En middag.

Jag tänkte dela med mig av ett väldigt gott, o enkelt recept :) Vi hade de till middag idag och det är en återkommande favorit. Jag tar nu receptet från huvudet om ni undrar ;) (skulle säga att detta är tillen normal familj på 4pers, vi är inte normala. Min bror äter sjukt mycket, haha)
 
500g köttfärs
3msk soja
ingefära
Sötsur sås
1pkt wokgrönsaker
1 rödlök
1/2 klyfta vitlök
Äggnudlar, 4 "block"
Olja
 
Blanda köttfärsen med sojan o låt stå en stund. Ta fram wokpanna och stek köttfärsen i olja. Häll sedan på wokgrönsakerna och skär också rödlöken i smala klyftor o lägg i. (Räkna med att det tar en stund för de frusna grönsakerna att bli varma..). Koka nudlarna och blanda samman dem med grönsakerna o köttfärsen.Häll på sötsur sås, riven ingefära samt pressa vitlöken över. Blanda. Färdigt!
 
Sjukt gott. Hoppas ni också tycker de! 
 
P♥L Kasper o Josefine

Halvkass start.

Vi har inte haft så bra dag idag. Gnäll och skrik i princip hela förmiddan. Den har också innehållt:
 
*Kiss. Kasper lyckades kissa upp från blöjan, blötte ner hela Bamsebodyn + sin mamma.
*Havregrynsgröt till frukost. Och därmed en bränd tunga. Det är ju fan vad lång tid den ska ta på sig att svalna. Den hade kanske kokat för länge.. ? 
*Spyor i all oändlighet. Det verkar aldrig ta slut. Min lilla stackare.
*Höga decibel. Jag är glad att vi inte bor i lägenhet just nu för grannarna skulle definivt klaga när plutten har magknip. Stackare.
*Sjukt snabb dammsugning o ihopplockning.
 
Nu funderar jag på att ta en riktigt snabb dusch, för mitt linne är sjukt ofräsch och jag vill gärna ta en härlig dusch. Men vi får helt enkelt se om Herrn här tillåter detta! 
 
Hur långt innan ska man skicka ut inbjudningar till dop tycker ni ? 
 
P♥L Kasper o Josefine 

En månad.

Igår blev plutten en hel månad! På ett sätt så känns det som att jag alltid har varit mamma till honom, förjag kan ju inte tänka mig ett liv utan hono nu. Inatt var han lite skrikik och mamma tog upp honom till dem, när hon precis hade gått ur mitt rum kände jag mig helt sjukt ensam. Det kändes så tomt utan Kasper, trots att han bara var en våning upp! Men det har ju inte gått en enda natt, på en månad, utan att han har legat bredvid mig. Och det gillar jag ! Egentligen kunde jag ju fortfarande varit gravid om det hade velat sig illa, man får ju gå över tiden med tre veckor här ;) Hihi. 
 
Nu ska jag gå och gosa med honom, bara för att han är Bäst ! 
 
P♥L Kasper och Josefine 

Status.

Jag glömde ju skriv hur det gick på BVC igår. 3000(!!)gram och 49centimeter lång. Det är min lilla bebis det. Detta innebär alltså att han har gått upp 700gram sen han föddes och växt 4centimeter. Nu är han som en "normal" nyfödd, väldigt många som väger runt 3kg :) Ikväll är jag trött, blev inte mycket sömn inatt. Hoppas på mer natten som kommer. Ikväll har jag varit irriterad på allt. Kläderna sitter fel, det kliar på halva kroppen o jag hör inte vad någon säger. Ni kanske känner igen känslan!?
 
P♥L Kasper o Josefine

Vi !

Här är bilden från Kristianstadbladet. Mor och Son, älskade du ♥
 
 
Jag måste bara berätta något kul. Kasper var lite kräkig inatt vilket resulterade i en lite ofräsch bebis. Efter att vi ätit frukost tänkte lilla jag att det var dags för ett bad och så bidde de! När jag tagit upp honom och virat in honom i han "badrock" tänkte jag att "Här kan han ju va lite, lufta rumpan oh mysa". Hör världens brak och han har fyllt hela med ja, ni vet vad. I badet igen också upp. Då kräker han ner halva sig. det är ju bara att skratta åt eländet, för han är ju bara för söt, min lilla plutt som blir en Hel Månad på Fredag ♥
 
P♥L Kasper och Josefine 

Trött .

Är väldigt trött och håller nog på att bli sjuk, precis som mamma. Idag har vi bara hängt framför tvn och gjort typ ingenting. Nu hänger vi fortfarande framför tvn men det finns typ Inget att se. Usch vad trist. Imorgon är det BVC och vi får se vad plutten väger. Han är fyra veckor imorgon dessutom!! Jag uppdaterar er ;) 
 
P<3L Kasper och Josefine
 

Here we go again.

Japp, brunett Iam! Jag är nöjd, japp det är jag. Ni får gärna säga era åsikter också, för dem gör mig (oftast) glad! 
 
Kasper sover och äter och bajsar för fullt. Precis som vilken 26-dagar gammal människa som helst ;) Men det som gör honom speciell är att han är extra söt. Så är det, och det har jag bestämt. Är det någon annan som är av en annan åsikt så skiter jag totalt i denne ;) Tänkte göra en liten lista, typ imorgon, på saker som Kasper gillar och ogillar. Listan kommer inte vara så lång men den kan ju vara, i alla fall, lite rolig att läsa. 
 
Nu ska jag sluta babbla. Här kommer bilden. Säg vad ni tycker FÖRFAN! 
 
P♥L Kasper och Josefine 
 
 
 
 

Hjälp!?

Då kommer vi till dagens i-landsproblem. Jag är ju blondin just nu, Blondin med en Enorm utväxt. Usch och fy! Så nu behöver jag era råd. Ska jag återigen bli brunett? Jag vill! Men vill först ha era åsikter ;) 
 
Fokusera på mitt hår, inte insatsen till vagnen ;) 
 
Fint va!? :) 
 
 

Min förlossningsberättelse.

Som alla vet var min lilla pojken beräknad att komma den 27 oktober, men han valde att komma 18dagar för tidigt. Och lyckades därmed pricka in sin morbrors födelsedag!

 

Det var på morgonen, den 8e oktober, som jag vaknade som vilken dag som helst. Meningen var att jag skulle åka in till högskolan och äta lunch med mina tidigare klasskamrater.  När jag reste mig upp sa det Poff, och det blev en stor pöl på golvet! Jag visste inte vad det var som hände och tog mig in på toa. Väl där kom jag fram till att det var vattnet som gått. Kan tillägga, för er som inte vet, att när vattnet gått så tar det liksom inte slut där. Fostervattnet återbildas hela tiden (hur skulle det annars gå för lilla bebisen där inne? Torrsim?), det vill säga när vattnet väl gått så fortsätter man läcka hela tiden! Lagom fräscht liksom. Jag tog mig in i duschen och försökte ringa mamma. När första signalen gått fram hör jag telefonen ringa på ovanvåningen! Första gången, på evigheter, som mamma glömt telefonen hemma! Vad är chansen!? Jag ringer pappa, och förlossningen som ger mig en tid klockan elva (ca 1,5 timme senare). Jag får till slut tag på mamma som får avsluta sina lektioner och komma hem.

 

Inne på förlossningen kollar de CTG, alltså barnets hjärtljud samt om jag har några sammandragningar (värkar). Hjärtljuden var bra men inga värkar. De tar något slags blodprov, som är bra, och skickar hem mig igen med en tid dagen efter klockan 10.00. Om nu värkarna inte kommer igång innan dess alltså. Väl hemma gör jag allt för att värkarna ska komma igång. Sitter på pilatesboll, vankar rundor och vilar. Men ingenting händer! Under hela tiden känner jag mig som en gammal tant som inte kan hålla tätt. Isch, som Hugo hade sagt.

 

Den 9e Oktober kommer och vi sjunger för min store lillebror som fyller 18, äter smörgåstårta och vi gör oss redo för att åka in till FL, jag och mamma. När vi väl kommer in är det så fullt (Babyboom!?) att vi snällt får vänta i ett dagrum. Som tur var hade jag inte ont, det var bara drygt att vänta. Klockan blev 12 och vi blev hungriga, så vi gick ner för att köpa något att äta. Klockan ett fick vi ett rum, rum nummer fyra (mitt turnummer), men det var bara ett undersökningsrum. Där inne tog de tempen och ett blodprov, jag fick också på mig en snygg sjukhusrock! Skönt var den. Efter ungefär en tjugo minuter eller så fick vi det riktiga rummet. Detta var rum nummer två och ett riktigt förlossningsrum med egen toalett, dusch och gott om plats! När vi kommit på plats i rummet var klockan ca 14.00. Meningen var att barnmorska/läkare skulle komma in och ge mig dropp eller liknande för att få igång värkarna som fortfarande lyste med sin frånvaro. Men eftersom det var så  fullt upp hände i princip ingenting. Däremot kom ”min” barnmorska in till mig och kände efter hur öppen jag var. Jag var då två centimeter öppen, klockan var 16.35 och det började göra riktigt ont. Åtta centimeter more to go!

 

Vid femtiden kände jag att det började göra riktigt ont, jag var uppe och gick men fick inga längre pauser mellan värkarna. Barnmorskan kom då in och visade mig hur lustgasen fungerade. Visserligen missade hon först att sätta på lustgasen (=satte bara på syrgasen) men när lustagsen väl var igång var det lite som att komma till himmeln. Känslan kan jämföras med att dricka en hel sjuttis själv (nu har jag ju inte gjort de, men ja) och så fort man tog bort masken så räckte det med tre-fyra andetag och sen var allt som vanligt.

 

När klockan var strax efter halv sex sa jag till mamma ”Det känns som att det är något som ska komma ut”, jo det ska ju komma något men jag tänkte inte att det var dags då. På ungefär 45minuter hade jag öppnat mig åtta (!!) centimeter. Normalt sett brukar man säga att en förstföderska ska öppna sig en centimeter i timmen. Jag hade alltså öppnat mig åtta, på 45minuter! När barnmorskan kom igen sa hon: ja här är det dags att föda barn.

 

 Jag fick hoppa upp på sängen och det var dags att krysta. Det var den sjukaste upplevelsen jag har varit med om! Det kändes bara helt naturligt hur jag skulle göra. Mamma stod hela tiden bredvid mig och höll lustgasmasken över mitt ansikte och tog en kall handduk på min panna, för varmt var det. Jag måste bara säga att mamma och jag var det bästa Teamet ever. Hon såg på mig när jag hade ont, när jag behövde lustgas och när jag svettades som en gris. Det spelade ingen roll vad barnmorskorna sa, jag lyssnade bara på mammas röst, den jag är van att lyssna till. Efter femton minuters krystvärkar kände jag hur allt släppte och upp på min mage kom en liten hal sötnos. Mamma hade tittat bort när han kom ut och jag var både hög och halvblind eftersom jag inte hade glasögonen på mig. När han hade legat där något minut frågade vi båda: Vad blev det då? (Jag hade hela tiden trott pojke). Barnmorskan tyckte de var konstigt att vi inte sett det och sa att det var en liten pojke.

 

 Det var dags att klippa navelsträngen och barnmorskan frågade om inte mormor skulle göra det: Nej det ska jag inte, blev hennes svar. Sen kom moderkakan och barnmorskan frågade om jag inte ville se den, Nej det ville jag verkligen inte, blev mitt svar.

 

Han vägdes och mättes, 2300gram och 45centimter lång var min lille kille. Precis på gränsen till att vara för liten (och därmed bli inlagd på neonantal). Timmarna efter vet jag inte var de blev av! Jag ringde mormor o morfar, farmor o farfar (mamma hade redan ringt pappa) och jag duschade. Hela tiden kändes det så konstigt, jag hade fått en sån fin son och det hade gått så fruktansvärt lätt och med så lite smärta. Och att kroppen kunde må så bra efteråt är ju helt sjukt! Redan på förlossningen ammade han lite, och barnmorskan berättade att när de föds är deras magsäck lika liten som en lillfingernagel. Sjukt. Vid tolv (på natten) fick jag komma upp på BB och mamma åkte hem. Jag kan ju inte påstå att det var lätt att sova den natten. Min första natt som mamma, till en underbar liten Kasper! ♥

 

En fråga till er..

Vill ni att jag skriver ner en förlossningsberättelse? Den behöver inte innehålla massa blod o räligt utan kan vara en fin liten "saga" ;) Så, ja eller nej!? 
 
P♥L Kasper o Josefine 

RSS 2.0